Achter alles en iedereen schuilt een verhaal. In ‘Dwaalverhalen’ schrijf Hans wekelijks over verhalen die mensen achterlaten op hun dwaaltocht door het leven. Tranches de vie, fragmenten uit het leven.

392 min. leestijd

PELGRIM door Hans van Bergen

Santiago de Compostela, Veld onder de sterren; het woord had voor hem altijd geklonken als een verlossing van de eindeloze rij vergaderingen, telefoontjes, emails en afspraken. ’s Avonds sprak hij doodvermoeid het woord soms uit als een mantra,


291 min. leestijd

BELOFTE door Hans van Bergen

Het oude kerkhof in Larragh. Een eeuwige Ierse wind slijt er de tijd glad en schuurt de grafstenen naamloos. Schapen met vuil geklit haar houden het gras tussen de graven kort. De oude fragiele vrouw was me niet opgevallen.


108 min. leestijd

VANDAAG VOORBIJ door Hans van Bergen

Iemand zal de tijd naar zijn hand moeten zetten en gaan staan boven vluchtig schijnbelang van de dunne lagen van louter dit vluchtig moment. Iemand zal dat moeten doen.


462 min. leestijd

SINTERKLAAS TUSSEN BAMI EN KU-LOU-YUK door Hans van Bergen

Mijn waarheid omtrent de Sint is geenszins verbonden met geuren van speculaaskruiden of marsepein. Was zij dat maar. Dat had haar nog enigszins verzacht.


442 min. leestijd

BLIK OP EEN HERFSTAVOND door

Een late herfstavond. Bomen buigen met de wind mee. Het water rimpelt op de rivier. De straat waar ik op uitkijk is leeg en lijkt door iedereen vergeten. Een vale maan sluiert haar, met het dunne licht van een filmdecor.


457 min. leestijd

HOEVER GAAT HET GELOOF IN JE EIGEN KIND? door Hans van Bergen

Hoelang blijf je er van overtuigd dat jouw kind de nieuwe Rachmaninov is? Terwijl zelfs nauwe familieleden het niet meer trekken om getergd naar zijn valse  'Mieke heeft een lammetje' te luisteren.


451 min. leestijd

ZEN ONDER HERFSTLUCHT door Hans van Bergen

Het water van de rivier volgde zijn eeuwige gang. De herfstlucht was zwaar en donker als lood. Ver weg krijste een enkele hongerige meeuw schril in haar zoekvlucht naar voedsel.


438 min. leestijd

DE OUDE DICHTER door Hans van Bergen

De dichter. Het woord kan zijn wapen zijn of de hand waarmee hij liefheeft. Zijn pen kan zijn masker zijn waarachter hij zich verschuilt.


428 min. leestijd

OPGEKROPTE FRUSTRATIES door Hans van Bergen

Haar voorkomen was breekbaar haast. Traag schuifelde de oude vrouw over het trottoir, dicht langs de gevels van de winkels. Alsof  hun statigheid veiligheid bood tegen de gevaren van de straat.


424 min. leestijd

ALS ZELFS VOEDSEL GEEN TROOST MEER BIEDT door Hans van Bergen

Soms worden we deelgenoot van intieme ontboezemingen waarvan we meteen weten dat ze eigenlijk niet voor onze oren bestemd zijn.


ACTUEEL


Vakantieverhalen: Neuwe boek van Hans van Bergen

Een verzameling ontroerende en hilarische columns over weerbarstige bungalowtenten, bizarre liftvakanties, bijzondere ontmoetingen en andere herkenbare vakantiebesognes.

Ook verkrijgbaar bij:
My Image